Sva Koli in Alenka. Vendar naše družine doma ne spremlja le en kuža. Koli večino prostega časa preživi s svojo živahno prijateljico – psičko Mini, ki veliko trenira agility. In ker sem želela tudi Koliju omogočiti in poiskati dejavnost, ki bo samo njegova in v kateri sem vedela, da bo blestel, sem ga prijavila na testiranje za terapevtskega kužka. In ker je Koli res super prijazen in nežen kuža, sem vedela, da bo ta ”služba” zanj popolna. In res se je izkazalo tako. Že na prvi uri, ki sva jo izvedla kot pripravnika je pokazal, da je iz pravega testa.

Kot lahko vidite na fotografiji, ima Koli 3 tačke. Ja, žal je eno izgubil v prometni nesreči. Ker je zelo potrpežljiv in ima močan karakter je izgubo zelo dobro prenesel. Hitro je začel tekati in prinašati igrače po dvorišču. Danes gre z nami povsod, tudi v hribe, kjer pot prilagodimo njegovim sposobnostim. Vsak dan pa se neumorno igra z psičko Mini, katera je pogosto tudi razlog, da je Koli tako živahen in poln energije.

Če bi mogla z eno besedo opisati obdobje najinega pripravništva, to zagotovo ne bi bila beseda dolgčas. Vse aktivnosti, priprave, učenje, pripravniške ure, ki sva jih s Kolijem v zadnjih dveh letih opravila, so naju še bolj povezale in nama omogočile osebnostno rast. Hvala vsem, ki so v tem času stopili na najino pot z izkušnjami, nasveti in toplimi besedami.

Kot terapevtski par, pa se sedaj podajava na samostojno pot, ki naju bo oba obogatila z novimi izkušnjami in doživetji. Midva pa upava, da bova v srcih ljudi, ki jih bova obiskala, pustila pečat.

Alenka in Koli

PRISPEVAJ SVOJIH 5

Vsaka PETka je dobrodošla, saj nam pomaga delati bolje.

RAD BI DONIRAL