USPOSABLJANJI ZA ČLANE ZAVODA PET V OKVIRU SLOVENSKE FILANTROPIJE

Na Osnovni šoli Hinka Smrekarja v Ljubljani smo 30.marca 2019 izvedli uvodno usposabljanje za prostovoljce, ki so se ga udeležili naši pripravniki, za terapevtske pare, mentorje pa delavnico »Reševanje konfliktov v prostovoljstvu”.

Uvodno usposabljanje za prostovoljce je vodila Mateja Slapnik in pod njenim vodstvom so se naši pripravniki predelali naslednje teme:

· kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,

· veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,

· odnos med prostovoljcem in uporabnikom,

· komunikacija,

· pravice in odgovornost prostovoljcev,

· etična načela pri prostovoljskem delu.

Delavnico “Reševanje konfliktov v prostovoljstvu” za mentorje in člane organov zavoda je vodila Tjaša Arko, strokovna vodja programa prostovoljstvo pri Slovenski filantropiji. Ugotavljali smo razloge za konflikte in  predelovali odzivanje posameznikov na konfliktne situacije, razumevanje potreb vseh vključenih v konflikt, govorili o empatiji in samoempatiji, se naučili, kako (pomagati) vzpostavljati dialog v težavnih situacijah, kako povedati neprijetno stvar na povezovalen način ter kako ustvariti okolje, ki bo spodbujalo dobro sodelovanje.

Zahvaljujemo se Slovenski filantropiji za kvalitetno izvedbo, ravnateljici Osnovne šole Hinka Smrekarja pa se zahvaljujemo za uporabo prostora.

Naši člani so prejeli tudi odejice, ki so jih izdelale članice Facebook skupine sLOVEnija patchwork. Veselje ob prejetih odejicah je bilo več kot veliko.

Nazaj na seznam novic

PRISPEVAJ SVOJIH 5

Vsaka PETka je dobrodošla, saj nam pomaga delati bolje.

RAD BI DONIRAL