ZAKLJUČEK DOBRODELNEGA PROJEKTA PASJA RADOST

Pa se je zaključil: prvi dobrodelni projekt, ki so ga pripravile članice FB skupine sLOVEnija patchworkje in ki je potekal vse od letošnjega januarja. V sredo, 27. marca so namreč članice te FB skupine predale članicam Zavoda PET (Pasje Enote Terapevtov) 65 čudovitih, unikatnih odejic, vse ročno izdelanih v tehniki patchworka za naše terapevtske pse. V odejice je bilo vloženega ogromno ur šivanja, tako strojnega kot ročnega, (ocena za izdelavo ene take odejice je približno 20 ur dela); vloženega je bilo ogromno ljubezni, pozitivne energije, znanja in izkušenj.

Na pobudo članice skupine Jolande Borič – mentorice in idejne vodje projekta, je 61 udeleženk dobrodelnega projekta ustvarilo 65 odejic v treh različnih velikostih z namenom, da jih predajo našim prostovoljcem. V projektu sta sodelovali tudi dve aktivni članice Zavoda PET, Nani in Branka.

V začetku januarja je Jolanda objavila navodila za izdelavo odejic: navodila so bila obsežna, na 23 straneh. V navodilih je bil tudi natančen opis izdelave aplikacij – podobe kužkov. Tako vsako odejico krasi ena ali več aplikacij, pač glede na velikost odejice in pripravljenosti donatorke po izdelavi le-teh.

Ko so vse odejice prispele na naslov, ki je bil določen pri oddaji, jih je Jolanda skrbno pregledala. Potem je šla zopet v akcijo: iz filca je izrezala koščke v obliki kostke in nanje strojno izvezla ime vsake donatorice, nato pa to ročno prišila na odejico. Ni bilo malo dela.

Na predaji odejic je idejna vodja projekta Jolanda Borič je povzela nekaj besed o sami dobrodelni akciji in tehniki patchworka, medtem ko je Anja Rus, predstavnica našega zavoda, strnila nekaj misli ob takšni akciji. Nani in Branka sta se še posebej zahvalili tako Jolandi, ki je projekt pognala, vodila in koordinirala, kot tudi vsem posameznicam –  avtoricam za njihov trud, čas in nenazadnje tudi denar vložen v material za odejice. Ker smo tudi člani Zavoda PET prostovoljci, ki za za svoje delo ne zahtevamo, ne pričakujemo in ne dobimo nobenega plačila, smo akcije z odejicami silno veseli; odejice bomo razdelili med člane za naše terapevtske pse in jih z največjim veseljem tudi uporabljali.

Na dogodku ob predaji odejic so bile prisotne avtorice odejic in 5 terapevtskih parov zavoda. Avtorice odejic so tudi poskrbele za bogato postrežbo: izkazale so se ne le kot odlične kreativne šivilje, pač pa tudi kot odlične poznavateljice slastnih kolačev: miza se je kar šibila od doma pripravljenih dobrot.

Med dogodkom je Jolanda izžrebala obljubljene nagrade, s katerimi je Liupka obdarila 3 udeleženke v tem projektu.

Kot rečeno: projekt je več kot uspešno zaključen, udeležba je bila proti vsem pričakovanjem: kreativne šivilje že nestrpno pričakujejo novih izzivov in dobrodelnih projektov, v katerih bodo nedvomno ponovno številčno sodelovale, v Zavodu PET pa obljubljamo, da bomo odejice, ki smo jih hvaležno prevzeli, ponosno in z velikim veseljem uporabljali pri svojem delu.

Vsem kreativnim šiviljam zavod pošilja eno veliko PETko!

 

Foto: Branka Foršček

Nazaj na seznam novic

PRISPEVAJ SVOJIH 5

Vsaka PETka je dobrodošla, saj nam pomaga delati bolje.

RAD BI DONIRAL