Dobrodelni šiviljski projekt - donacija odejic v patchwork tehniki

V Facebook skupini za kreativno šivanje z imenom Slovenija patchwork, ki trenutno šteje 347 članov, se je v začetku januarja letos porodila ideja o projektu, s katerim so članice skupine želele obeležiti svetovni dan Quiltinga, 15. marec. Na ta dan se ljubitelji patchworka širom sveta združujejo v različnih skupinah in izdelujejo tematske izdelke in največkrat imajo tovrstni projekti tudi dobrodelno noto.

Na pobudo članice skupine, gospe Jolande Borič, ki je hkrati mentorica in idejni vodja, se je v projekt vključilo 66 članic iz različnih koncev Slovenije. Po navodilih o izdelavi izdelka je nastalo 70 odejic v patchwork tehniki v velikosti 80×80, 100×100 in 120×120 cm, z aplikacijskimi motivi prikupnih in simpatičnih psov in enim samim namenom: odejice od prve do zadnje podariti našemu zavodu!

Čudoviti izdelki so nastajali v obdobju dveh mesecev, vsak kot unikatno, ročno delo. Med sodelujočimi v tej skupini sta tudi dve aktivni članici Zavoda PET, to sta Branka in Nani.

V projektu sodeluje tudi trgovina Liupka, ki se ukvarja s prodajo šivalnih strojev, pripomočkov in materialov za ročna dela. Liupka bo z žrebom trem sodelujočim v  projektu podarila lepe praktične nagrade.  V ta namen so odstopili prostor, v katerem bodo izdelki, ki nam bodo podarjeni, tudi razstavljeni. Prav tu v tej šivalnici bo v sredo, 27. marca tudi predaja izdelkov. Stene šivalnice so že začele krasiti odejice, ki avtorice neumorno pošiljajo. Šivalnica bo preplavljena z izdelki – toliko unikatnih odejic bo težko še kdaj videti na enem mestu. Gospa Jolanda Borič bo povzela nekaj besed o tehniki patchworka in o sami akciji izdelave projekta, Anja Rus, predstavnica Zavoda PET, pa bo predstavila  zavod in njegovo poslanstvo, vsem avtoricam, pa se za njihov trud, čas in nenazadnje tudi denar vložen v material za odejice, iz srca zahvalila in izpostavila, da glede na to, da smo člani Zavoda PET prostovoljci, ki za za svoje delo ne zahtevamo, ne pričakujemo in ne dobimo nobenega plačila, akcije z odejicami silno veseli.  Vse odejice bomo razdelili med člane za naše terapevtske pse in jih z največjim veseljem tudi uporabljali.

Za pokušino tokrat prilagamo fotografiji dveh odejic, vas pa vabimo, da spremljate projekt v prihodnjih dneh – objavili bomo prav vseh 70 fotografij čudovitih odejic in njihove avtorice.

Nestrpno pričakujemo nadaljnje dogodke povezane s tem projektom. Prvi se bo zgodil že ta četrtek.

Več o tem pa v prihodnjih dneh.

Nazaj na seznam novic

PRISPEVAJ SVOJIH 5

Vsaka PETka je dobrodošla, saj nam pomaga delati bolje.

RAD BI DONIRAL