Tole je ena zadnjih fotografij Fjordovih obiskov v DSO Bežigrad. 25. maja 2022 in nato še teden kasneje je obiskal gospo, ki je bila hudo bolna in ni več mogla vstati iz postelje. Fjord je ob zadnjem obisku dobil posebno dovoljenje, da sme tudi na posteljo. Spomnim se, da je bil zelo vroč dan, z dvorišča vrta se je slišala glasba, saj so imeli prireditev. Gospa je veselo srkala svoj tonik, božala Fjorda in klepetala, čeprav je že kar težko govorila. Bila je dobre volje, prav nič otožna in tako se bom vedno spominjala zadnjega delovnega dne z mojim kosmatim sodelavcem.
S Fjordom sva se oni dan med sprehodom ob Ribniku Črnelo pogovorila in skupaj odločila, da je čas, da se upokoji. Vsem svojim oboževalcem od najmlajših do najstarejših, se je posvečal kar 11 let. Svojo poklicno pot je pričel v OŠ Miroslava Vilharja v Postojni, na oddelku s prilagojenim programom, nato pa leta redno razveseljeval in pomagal čez razne izzive uporabnikom v DSO Logatec, URI Soča in DSO Bežigrad. Občasno je bil tudi pomožni učitelj v kateri izmed osnovnih šol in na BICu v Ljubljani.
Sedaj, pri 12 letih ne bo več moj najljubši in zvesti sodelavec, ampak le še moj najboljši prijatelj, kosmati sopotnik na najinih potepanjih in samo moj osebni kosmati dohtarček.
Valentina Horvat Kokalj

PRISPEVAJ SVOJIH 5

Vsaka PETka je dobrodošla, saj nam pomaga delati bolje.

RAD BI DONIRAL