Terapijo s pomočjo psov sem spoznala v Domu starejših občanov Tezno, kjer je svoje dneve preživljala moja babica. Še v istem mesecu sem nekega dne na oglasni deski izvajanih dejavnosti v Domu videla, da jih bodo obiskali kužki. In tako smo se tistega dne obiska udeležili tudi midve. Od takrat je babica vsak mesec nestrpno čakala na obiske kužkov.

Nato je v moje življenje vstopila Lara, psička iz zavetišča Horjul. Ko je Lara postala del naše družine sem terapijo s pomočjo psov že poznala. Nekako samoumevno je bilo, da tudi midve postaneva del tega. V naslednjem letu sem najine cilje usmerila v šolanje; sama sem dopolnila svojo izobrazbo na Pedagoški Fakulteti v Ljubljani in pridobila naziv »diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok«. Hkrati sva z Laro obiskovali pasjo šolo pri Kinološkem društvu Maribor in uspešno opravili izpit B-BH (izpit za psa spremljevalca s preizkusom obnašanja v urbanem okolju in strokovni izpit za vodnika). Nato sva postali terapevtski par.

Upam, da bo tudi najina pot uspešna, da bova skupaj kot terapevtski par nosili naokrog veliko dobre volje, smeha, pomoči in pripomogli do spoštljivega in pozitivnega odnosa do živali. Kajti brez naših štirinožcev na tem svetu še zdaleč ne bi bilo tako lepo, kot je.

Nataša & Lara

PRISPEVAJ SVOJIH 5

Vsaka PETka je dobrodošla, saj nam pomaga delati bolje.

RAD BI DONIRAL