Atash, moj prvi pes, je perzijski hrt (saluki). Ime je dobil po svoji rdeči barvi, saj Atash v perzijščini pomeni ogenj.

Je zelo umirjen, najbolj uživa na kavču ali debeli perzijski preprogi. Njegov živahen karakter se pokaže predvsem zunaj, pri teku v naravi. V začetku novembra 2018 je dopolnil 8 let,  mesec pozneje pa sva uradno postala terapevtski par v Zavodu PET. Najina terapevtska pot se je začela že kar nekaj let prej, in sicer v letu 2015. Zaradi njegove ljubezni do ljudi in želje po delu sem začela po internetu iskati primerno aktivnost in naletela na terapijo s pomočjo psov.  Tako sem zašla na stran Zavoda PET in stopila v stik z njimi. Po potrebnih formalnostih so mi dodelili mentorico Dunjo, ki me je s svojimi bogatimi izkušnjami popeljala na pot prostovoljstva, za kar sem ji še danes hvaležna. Z delom sva začela na pediatrični kliniki v Ljubljani na pedo-psihiatričnem oddelku, kjer sva otroke obiskovala dve leti.

Medtem sem se vpisala na Zdravstveno fakulteto, smer delovna terapija, to pa je bil tudi eden od razlogov, da sva z Atashem začela obiskovati otroke v rehabilitacijskem centru URI Soča. Tam s pomočjo diplomirane delovne terapevtke izvajava terapijo še danes.

PRISPEVAJ SVOJIH 5

Vsaka PETka je dobrodošla, saj nam pomaga delati bolje.

RAD BI DONIRAL